Alzehimer Denen Bilmece
Beyinde plak oluşması ve işlevsel olmayan proteinlerin birikmesi Alzheimer hastalığının özellikleridir. Bir çok araştırmada Alzheimer hastalarında amiloid beta protein birikimi üzerinde odaklanmış olsa da bilim adamları son zamanlarda etkili başka yöntemler geliştirmişlerdir. PET Scan çalışmaları ile uzun zamandır bu hastalıkla ilişkili olduğu farkedilen bir başka protein olan TAU üzerine yoğunlaşan uzmanlar;
“Omurilik sıvısı çok önemlidir, ama onlar bize tam olarak resmin vermiyordu. Yeni çalışmamız bize hipokampusta TAU’nun belirli bir miktara kadar tolere edilebilmekle beraber, diğer alanlarda, özellikle lateral temporal ve parietal lob içine yayılma başladığında devrilme noktasının başlangıcı gibi görünüyor.” demekteler.
Şimdi Amiloid beta ve TAU proteinin oluşumuna karşı araştırma ve tedavilerin etkinliğini değerlendirmek için gerekli araçlara sahibiz. Yeni ajan klinik araştırma çalışmalar bağlamında kullanım için onaylanmıştır. Aşırı TAU birikimi ve büyük olasılıkla travmatik beyin hasarı dahil diğer bozukluk türleri için de beyin görüntüleme çalışmasında önemli olacak görünüyor.
Alzehimer ile Aluminyum Toksisitesi Arasında Bağı Gösteren Vaka Çalışması
Alüminyuma kronik maruziyetin, demans, otizm ve Parkinson dahil, nörolojik hastalıklara sebep olduğu, nörotoksik olduğu sağlam kanıtlarla, uzun zamandır biliniyor.
İngiltere’deki Keele Üniversitesi’nden yeni bir örnek inceleme çalışması, Alzheimer hastalığından ölen ve işinde alüminyuma maruz kalan bir kişinin beyninde yüksek seviyelerde alüminyum bulunduğunu açık bir şekilde göstermiştir.
Alüminyum maruziyeti ile Alzheimer hastalığı ve bir dizi nörolojik hastalıklar birbiriyle ilişkilendirilmişken, bu vaka Alzheimer hastalığı ile işyerinde yüksek alüminyum maruziyeti arasında “ilk direkt bağlantı” olduğunu iddia ediyor.
Alzheimer’dan ölen bir kişinin dokularında yüksek alüminyum bulunması bir ilk değildir. Örneğin 2004’te early-onset Alzheimer’dan ölen bir İngiliz kadının dokularında yüksek alüminyum seviyeleri tespit edilmiştir. Bu, bir endüstriyel kaza sonucu 20 ton alüminyum sülfatın içme suyuna dökülmesinden 16 yıl sonra olmuştur. Ve yüksek alüminyum seviyelerinin, yaşayan bireylerde çok çeşitli nörolojik belirtilere sebep olduğu, bir çok araştırma ile gösterilmiştir.
ALÜMİNYUM, MESLEKİ BİR TEHLİKE OLABİLİR
Madencilik, fabrika işçiliği, kaynak işçiliği ve tarımda çalışanlar için alüminyuma maruz kalmak maalesef mesleki bir tehlikedir. Bunun yanı sıra içinize sigara çektiğiniz her an, alüminyum buharı da çekiyorsunuz.
Alüminyum tozu veya buharı soluduğunuzda, alüminyum partiküllerini yüksek emilebilme formunda doğrudan akciğerlerinize çekiyorsunuz, ardından kana karışıyor ve kemikleriniz ve beyniniz dahil vücudunuza dağılıyor.Alüminyum tozunun pulmoner fibrozise sebep olduğu bilinmektedir ve alüminyum fabrikası çalışanları astım olmaya meyillidirler. Alüminyum buharının ağlık üzerine etkileri acımasızdır ve yüksek nörotoksik seviyelere gider.
Alüminyum zehirlenmesi işaretlerini ve semptomlarını gözlemlediğiniz zaman, şaşırtıcı derecede otizm, DEHB, Alzheimer, Parkinson ve diğer nörolojik hastalıklarla benzerlik göstermektedir. Alüminyumun MSDS belgesine baktığınızda, hafıza sorunları, konuşma bozuklukları, unutkanlık, depresyon, kas gücü kaybı, motor bozukluklar ve diğer nörolojik sıkıntılar dahil olmak üzere genel nörolojik hastalıklarda görülen belirtilerle benzerlik göstermektedir.
ALÜMİNYUM VÜCUDUN DETOKS MEKANİZMASINI BOZAR.
Aşılardan civayı çıkarıp, yerine alüminyum koymak her iki toksin açısından sorunları arttırabilir. Bunun sebebi alüminyumun vücudunuzun, glutatyon üretimini engelleyerek, civayı atma yeteneğini bozmasıdır. Glutatyon, oksidatif stresi tersine çevirmek üzere ihtiyacınız olan, en önemli hücre içi detokslayıcınızdır. Dolayısıyla eğer alüminyum yükünüz yüksekse, bedeniniz, civa, grip aşıları ve balıklardan gelebilecek toksinlerden, daha fazla zehirlenme potansiyeline sahip olacaktır. Çünkü alüminyum aşırı yüklenmiştir ve zehirden arınma sisteminiz yeterince düzgün çalışmamaktadır.
Glutatyon üretebilmek için, bedeninizin sülfüre ihtiyacı vardır. Sülfür, metal detoksuna gelindiğinde, olağanüstü önemi olan bir besindir ve beslenme kaynakları ile optimize edilebilir. Eğer sülfürden zengin bir toprakta yetişmişse, soğan ve sarımsak iyi birer gıdadır ancak maalesef çoğu toprakta sülfür eksikliği bulunmaktadır. Bu sebeple hayvansal gıdalar en iyi kaynaklardan biridir.
ALÜMİNYUMDAN NASIL ARINILIR?
Alüminyumdan arınmak için bir dizi güçlü şelasyonlar mevcuttur. Yapılacak ilk şey, kesinlikle yeni alüminyum kaynaklarına maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Bu da şunlardan uzak durmak demektir :
• Diş macunları – Alüminyum oksihidroksit içerenler
• Ter Kesiciler – Alüminyum klorid, alüminyum klorohidrat veya alüminyum-zirkonyum bileşenleri içerenler
• Alüminyum kaplardaki içecekler
• Alüminyum mutfak eşyaları
• Alüminyum espresso aletleri
Kendinizi korumanın en iyi yolu yedikleriniz ve kullandığınız kişisel ürünlerinizi seçerken dikkatli olmanız ve alüminyum içeren aşı ve diğer ilaç kullanımınızı olabildiğince azaltmanızdır.
Serpilgül Vural Kınacı
kaynak:
- Brier MR, Gordon B, Friedrichsen K, McCarthy J, Stern A, Christensen J, Owen C, Aldea P, Su Y, Hassenstab J, Cairns NJ, Holtzman DM, Fagan AM, Morris JC, Benzinger TLS, Ances BM. Tau and Ab imaging , CSF measures, and Cognition in Alzheimer’s disease. Science Translational Medicine, May 2016
- http://articles.mercola.com/…/aluminum-toxicity-alzheimers
Add Comment