Ana sayfa Otizm Sağlık

Otizm,DEHB ve Astım tanısındaki artışta Parasetamol de suçlanıyor.

parasetamol

Parasetamol ve Otizm Riski

Journal of Evolutionary Medicine Dergisi’nde yayınlanan yeni bir araştırma oldukça çarpıcı bir iddia taşıyor.

Dr William Shaw  tarafından yürütülen derinlemesine çalışmanın Ğverilerine göre; Asetaminofen ( parasetomol ) kullanımı ile Otizm , DEHB ve astım tanısındaki artış arasında  korelasyon (ilişki)  var.

Asetaminofen , ABD’de Tylenol  ve Panadol markaları adı altında satılmaktadır. Bu ürünler Avrupa’da parasetamol olarak bilinir . Ülkemizde ise paresetamol içeren pek çok ateş düşürücü bulunmaktadır.

Dr Shaw çalışmasında, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak parasetamol kullanımının genetik veya metabolik duyarlı çocuklarda ve hamile kadınlarda toksisite yaratabildiğinden bahsetmektedir.

Dr. Shaw’ın verilerine göre; Parasetamol,  otizmli kişilerde genellikle eksik ve beyinde desulfation yollarından sorumlu olan özel bir enzimin gelişimine etki etmektedir.

Dr Shaw , “vücudun toksik kimyasalları doğal yollardan arındırma (detoks) sistemi parasetamol (asetominofen) tarafından engellenmektedir.” Diyor.

Parasetamol kullanımının tek başına otizm ve benzeri sorunları yaratması çok iddialı gibi görünse de bir kez tetiklenen sistem dominonun taşları misali tüm metabolizmayı nakavt etmeye yetebilir mi ?

Parasetamolün, sistein antegonisti olduğu çok uzun süredir zaten bilinmektedir. Bu sebeple de bazı konuya yakın hekimler, otizmli çocuklarda ateş düşürücü olarak parasetamol yerine diğer alternatiflere yönelmekteydiler. Dr. Shaw’ın çalışması, bu doktorların yaklaşımını destekler nitelikte görünüyor.

Bilindiği üzere sistein, glisin ve glutamat birlikte vücudun ana antioksidanı olan Glutatyonu oluşturmaktadırlar. Parasetamol kullanımı ise bu sistemin işleyişini bozmaktadır. Tabiri caizse mükemmel işleyen saatin dişlilerine takoz koymak gibi bir etki yaratmaktadır.

Aslına bakarsanız, vücutta biriken toksinler, bırakın otizmi, kansere kadar varan pek çok soruna da yol açabilmektedir.

Kanser ve otizm arasındaki bu yakın ilişki nedeniyle, son dönemlerde onko- immünoloji konferanslarında Otizm de alt başlıklar arasında yer almakta ve alt yapılarındaki benzerlikler sıkça dillendirilmektedir.

Serpilgül Vural

 

İlgili yazılar:

http://ekemis.com/kanser-ve-otizm-arasinda-sasirtici-baglanti/

http://ekemis.com/otizm-gcmaf-kanser/

http://theautismnews.com/latest-news/english/new-research-claims-use-of-acetaminophen-paracetamol-correlates-with-autism-and-adhd-diagnosis-rise/

About the author

admin

Add Comment

Click here to post a comment

Kategoriler

Ekemiş Posta Kutunuzda

Arşivimiz

error: Content is protected !!