Ana sayfa Genel Sağlık

Diş Çürükleri ve Bağırsak Mantarları İçin Hindistan Cevizi Yağı Mucizesi

diş macunuAğız sağlığının önemi, hepimiz tarafından bilinmekte. Mesele sadece diş çürükleri değil elbette. Yeterli hijyen sağlanmadığı taktirde ağız içinde gelişen mantarlar ve bakteriler, bağırsaklarımızdan tutun da ruh beden sağlığımıza  kadar ciddi olumsuz etkiler yapıyorlar. Bunu ben değil sağlık dünyası söylüyor.

Özellikle günümüz batı tipi beslenme ve şeker istilası altındaki beslenme düzenleri ile özellikle çocuklarımızın diş sağlığı ile ilgili ciddi kaygılar yaşıyoruz. Ancak günümüzde pek çok bilinçli ebeveyn, marketlerde satılan diş macunu ürünlerini kullanıp kullanmama ikilemde yaşıyorlar. Hepimiz, ağız sağlığımıza gereken önemi nasıl vereceğimizi bilememekteyiz. Özellikle söz konusu çocuklarımız olunca…  Son dönemin moda uygulamalarından ,”  Florür aplikasyonunu yaptırırz. Ne olacak canım? ” diyenlerinizi duyar gibiyim.  Bu uygulamaya  rağbet de gün geçtikçe artmakta ama yeterince güvenli midir diye sorgulamadan da geçemiyor insan.

Florürün vücuttaki doku ve organlarda (beyin ve kemikler dahil) zamanla birikme özelliğine sahip olduğu günümüz araştırmaları ile ortaya konmuşken, 6 ayda 1, çocuklara uygulanan florür aplikasyonunun, çocuğumuzun vücudunda 5 sene sonraki kümülatif toksik etkisinin ne olacağını hesaplamamız cidden güç.

Özellikle de vücuda giren tek florür kaynağının diş macunu olmadığını düşünürsek. Bu uygulama ne kadar güvenli bilinmez. Türkiye’de bazı yörelerdeki suyun doğal olarak florürden zengin olduğunu, birtakım tıbbi ilaçlarda, poşet çaylarda, organik olmayan besinlerde bulunduğunu da hesaba katarsak durum daha da vahim bir hal alabilir gibi görünüyor.

Fabrika atıklarının yaydığı florürün, şebeke suyuna karışma ve dokuda birikme ihtimali de cabası. Endüstriyel alanlarda yaşayan insanlar için iki kere korkmadan edemiyor insan.

Bu nedenle, çocuk dişlerine uygulanan florür aplikasyonunu yapmadan önce çocuğun genel sağlık öyküsünü değerlendirmek çok yerinde bir karar olur bana kalırsa…

Hatta bu uygulamaya gerek bile kalmayacak doğal maddelerden yararlanabilme ihtimalimiz de mevcutken neden doğal olanı tercih etmeyelim?

Nedir bu doğal ve evde uygulanabilecek yöntem ?

Anlatmadan önce, yazıya konu olan çalışmanın, 3 Eylül 2012 de yayınlandığını da belirtmeden geçmek istemiyorum.

Warwick Üniversitesi Genel Mikrobiyoloji sonbahar konferansında sunulan  çalışmada ; bilim adamları, Hindistan cevizi yağının, diş çürümesine neden olan bakterileri yok ettiğini ve diş bakım ürünlerinde kullanılabilecek doğal bir antibiyotik olduğunu açıkladılar.

Özellikle ölümcül enfeksiyonlara yol açabilen bu patojenlerden biri de  Candida albicans olarak bildiğimiz, aşırı miktarda işlenmiş gıdalar ve şekerden oluşan kötü beslenme sonucu geliştiği söylenen bir mantar türü.

Doğal sağlık uygulayıcıları,yıllardır hindistan cevizi yağı kullanımını tavsiye ederler. Ancak bildiğim kadarı ile ilk kez,  İrlanda merkezli bilim adamlarının yaptığı araştırma ile ağız İçindeki yaygın bakteri suşlarını yok etmede Hindistan Cevizi Yağının çok etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlandı.

Şeker tüketimi ile arttığı tesbit edilen, kronik yorgunluk sendromuna, ağızda ve sindirim sisteminde pamukçuklara neden olan, tekrarlayıcı Candida mantar enfeksiyonu için araştırmacılar, hindistan cevizi yağı kullanımının alternatif bir çözüm olabileceğini vurguluyorlar.

Bilim adamlarının raporlarında, Hindistan Cevizi Yağının diş ve ağız sağlığı (dental) hijyen ürünlerinde kimyasal katkı maddeleri yerine etkili bir alternatif olarak kullanılabileceği de  belirtiliyor.

Bu önemli çalışmayı yürüten uzmanlar, aslında % 100 organik sızma Hindistan Cevizi Yağı kullanmış olsalardı, sonuçlar daha da başarılı çıkabilirdi diyen otoriteler mevcutken doğru Hindistan cevizi yağı kullanmanın önemini vurgulamadan geçmeyelim.

Konunun ilgililerine göre; rafine edilmeden soğuk presle elde edilmiş, USDA sertifikalı ya da % 100 organik etiketi taşıyan, doğal ürünler tercih edilmeli.

Hindistan cevizi yağı çok uzun bir raf ömrüne sahip ve besin dolu olduğu için gıda hazırlarken de kullanılabilir. Zevkler ve renkler tartışılmaz dense de lezzeti bizim insanımıza uygun mudur orası tartışılır.

Yazımızı bitirmeden öne evde doğal yollarla üretebileceğiniz diş macunu tarifi vermeden de geçmeyelim.

Organik ve ev yapımı diş macunu tarifi:

3 yemek kaşığı  – Hindistan Cevizi Yağı

20-25 damla      – Nane Yağı ( ya da çay ağacı, limon, zencefil, greyfurt veya okaliptüs yağı)

3 yemek kaşığı  – Karbonat

2 çay kaşığı       –  Stevia (bitkisel tatlandırıcı) biraz tatlı olsun istiyorsanız ekleyebilirsiniz.

Malzemeleri bir kapta karıştırıp homojen bir hal almasını sağlayıp, ağzı kapalı bir kavanozda saklayabilirsiniz.

Serpilgül Vural

Published: September 3, 2012. By Society for General Microbiologyhttp://www.sgm.ac.uk

http://www.sciencenewsline.com/articles/2012090315240007.html

 

 

 

 

About the author

admin

1 Comment

Click here to post a comment

  • Bu yazi gercekden ihtiyacim olan bir yaxiydi cok tsk ederim. Oglum dis macunu yemeyi cok seviyor ne yapsam onleyemedim mutlaka yutuyordu. Cok tesekur ederim. Hemen deneyecegim

Kategoriler

Ekemiş Posta Kutunuzda

Arşivimiz

error: Content is protected !!